Aktiviteter

Hverdagen på Strynø er fyldt med praktiske opgaver både arbejdsmæssige og rekreative. Retreatet ligger på et lille selvforsynende, økologisk landbrug, hvor vi producerer alt vores kød og frugt selv. Det vil sige at der på stedet er diverse aktiviteter knyttet dyrehold og jordbrug, lige fra fodring, hegnsopsætning og slagtning til beskæring af træer, brug af maskiner og plukning af frugt. Aktiviteterne bidrager helt konkret til fællesskabet ved at putte mad på bordet – til både dig og resten af flokken. Mere indirekte og endnu vigtigere træner aktiviteterne dig at være mindfull i dine opgaver. De daglige gøremål lærer dig at kende dine egne grænser og begrænsninger og at økonomisere med dit overskud, så du ikke kører dig selv i sænk og må betale prisen på den længere bane.

Sådan er livet og dagligdagen også når du kommer hjem. Det er ikke altid overskuddet er der til f.eks. at køre ungerne i børnehave eller gå ud at handle. Men ved at lære dine egen grænser at kende, lave strategier for hvordan du håndterer udfordringerne, og kommunikere med dine nærmeste, om hvordan du har det før du tænder af eller bliver overvældet, bliver det der før var uhåndterligt håndterbart. Og både du og dine nærmeste kan få et velfungerende hverdagsliv – det er trods alt hverdagene der er flest af.

 

Men livet er ikke kun hverdage. Der skal også være plads til at udfordre og udforske de mere rekreative sider at tilværelsen. Fælles for de fleste veteraner der kommer til Strynø er at de har en forkærlighed for – eller får en kærlighed til – friluftslivet. Veteraner på tidligere ophold har tilført stedet de aktiviteter de holder af, så retreatet i dag har eget dykkerudstyr og snorkelgear, kajakker, fiskegrej og træningscenter med styrketræning, samt en løberute rundt om ejendommen. Vi har egen båd som bliver brugt flittigt til både dykning, fiskeri eller bare ture ud i det blå med kaffe på kanden og madpakke for at kigge på sæler og fugle. Rundt om på de to ejendomme som huser retreatet er der diverse bålpladser med mulighed for at smide en hængekøje op og lave mad over bål.

Praktiske aktiviteter bidrager til ro i hovedet og træthed i kroppen – og forhåbentlig en bedre nats søvn. En luksus de fleste ramte veteraner sjældent oplever.